Redacció / Godella

El diari Levante-EMV ha informat que dissabte va tenir lloc al País Valencià un acte de discriminació lingüística. Segons el diari, Roberto Benavent, un dels  opositors a una de les cinc places d’auxiliar administratiu a la batllia de Godella (Horta), es va presentar dissabte al campus de la universitat a Burjassot per a fer la primera prova de les oposicions i, tot just abans de començar l’examen, es va adonar que el qüestionari era escrit tan sols en castellà. Aleshores va demanar a un dels membres del tribunal que li’n donessin un en català. Va ser llavors quan el president del tribunal va intervenir-hi. “Es va acostar i amb un to de veu molt alt em va dir ‘no el tenim en valencià i no te’l donarem; o el fas en castellà, o te’n vas'”, explica l’afectat.

Roberto Benavent ha presentat un escrit a la batllia de Godella en què demana que s’anul·li la prova per la vulneració de drets recollits a la constitució espanyola.

La batllia condemna els fets

La batllia de Godella ha condemnat els fets i sol·licitarà un report jurídic per a esbrinar si hi ha motius jurídics per procedir a l’anul·lació de la prova. El conseller municipal de Personal, Joan Alonso, assegura que en les convocatòries vinents s’inclourà en les bases que les proves escrites hagin de ser redactades en castellà i en valencià.

Advertisements