Redacció / Londres

L’assassinat de la parlamentària  Jo Cox en un atemptat perpetrat per un home que ha cridat “Britain first” ha causat l’aturada de la campanya del Brexit. Tant els partidaris com els contraris a la permanència del Regne Unit a la Unió Europea no han dubtat ni un instant a suspendre tots els seus actes per mor de la mort de Jo Cox.

La incògnita ara és saber si aquest crim pot influir en el resultat del referèndum, que tindrà lloc el 23 de juny. Actualment els partidaris del Brexit, és a dir, de sortir de la Unió Europea, tenien un avantatge de com a mínim cinc punts en els sondatges. Ara caldrà veure si el fet que Jo Cox fos una partidària destacada de mantenir la Unió Europea i que el seu assassí se situï segurament en el bàndol oposat té alguna repercussió en l’opinió dels britànics. Tot això es veurà en els sondatges vinents.

Advertisements