Fernando Rodríguez / Caracas

Diversos avalots van tenir lloc el 14 de junya a diferents ciutats de Veneçuela, especialment a Cumanà, la capital regional de l’estat de Sucre, situada a l’est de Veneçuela, on vora 70 botigues van ser destruïdes, entre les quals òptiques, supermercats i farmàcies.

Veneçuela ha estat classificat com a l’estat amb la taxa d’inflació més alta del món i un percentatge important dels ciutadans no poden comprar prou menjar per a alimentar les seves famílies. A més, l’escassetat d’articles bàsics, com farina de blat de moro, paper higiènic, pasta, farina, oli, mantega, carn, pollastre, productes higiènics, bolquers i medicaments, és l’element catalitzador perquè s’originin avalots, com els que han afectat Cumanà i altres ciutats de tot el país.

El govern central, encapçalat per Nicolás Maduro, culpa l’oposició d’aquests incidents i afirma que “els partits feixistes” han organitzat aquests incidents per a crear un ambient hostil propici per a fer un cop d’estat. D’aleshores ençà moltes persones han estat detingudes i la ciutat de Cumanà ha estat militaritzada.

D’ençà de la mort de l’expresident Hugo Chávez, el país afronta problemes greus: una terrible sequera ha portat el país a un racionament elèctric, hi ha manca de seguretat personal i l’escassetat de diferents tipus de productes i la crisi política constitueixen els factors que han portat Veneçuela al declivi.

Advertisements