Redacció / Barcelona

L’Institut Català de la Salut (ICS) és l’administració que acumula més reclamacions d’usuaris per discriminació lingüística, segons es recull en el report de clams del 2015 de la Plataforma per la Llengua. Alguns dels clams tenen a veure amb males pràctiques en la primera atenció, és a dir, en la llengua en què s’adrecen els treballadors de l’ICS al pacient abans de saber quina és la seva llengua. També hi ha hagut clams perquè alguns centres sanitaris tenien alguns documents d’indicacions genèriques a pacients només en castellà. Finalment, també s’han rebut diverses denúncies de pacient que es planyien que el personal es va negar a atendre’ls si no renunciaven a parlar català, com en el cas del CAP de Torelló que ja va denunciar l’ONG del català el juliol passat.

Advertisements