Redacció / València

El PP promou un manifest “per la llibertat lingüística” contra l’ensenyament del valencià en els municipis castellanoparlants del País Valencià. El portaveu del grup del PP en el Parlament Europeu, Esteban González Pons; el president del PP de València, Vicente Betoret, i batlles i consellers municipals del PP de municipis castellanoparlants han signat aquest manifest.

En el manifest expressen el seu rebuig a la “imposició” del català a les zones castellanoparlants i a la pèrdua de llibertat a l’hora de sol·licitar l’exempció dels estudis en valencià. Sorprenentment, malgrat aquest refús evident al català, en el manifest es diu: “La nostra comunitat sempre ha tingut una gran diversitat cultural, social i lingüística; una cultura oberta i plural en què predomina la llibertat, la convivència i la identitat al voltant dels símbols i les senyes de tots els valencians.”

Betoret ha volgut deixar clar, però, que “en cap cas” es tracta d’un manifest contra el valencià.

La mobilització del PP ha estat motivada per la voluntat del conseller d’Educació, Vicent Marzà, de suprimir l’exempció de l’ensenyament del valencià a les zones castellanoparlants i d’exigir el coneixement de la llengua com a requisit als funcionaris de nou accés.

Advertisements