Redacció / Barcelona

Si ERC i CDC s’haguessin presentat juntes haurien guanyat clarament les eleccions estatals a la CAC. La suma dels vots d’ERC i CDC ha estat menor que fa sis mesos de vora cinquanta mil vots per mor dels tres punts menys de participació, però percentualment han aconseguit un punt més, i han passat de poc més del 31% a poc més del 32%.

ERC i CDC juntes haurien guanyat en totes les demarcacions i haurien obtingut entre 18 i 19 diputats (un a Barcelona estaria encara en disputa amb Ciudadanos). Rere seu, En Comú Podem, amb dotze escons, s’hauria situat molt lluny, i el PSC, amb set, i el PP, amb cinc, encara més. Ciudadanos n’hauria guanyat quatre o cinc.

A Barcelona, ERC i CDC haurien aconseguit nou o deu diputats, davant d’En Comú Podem, amb nou. Després, en aquest ordre, PSC (5), PP (4) i Ciudadanos (3).

A Tarragona, la suma de CDC i ERC hauria sigut primera i hauria guanyat dos escons. En Comú Podem, el PSC, el PP i Ciudadanos n’haurien obtingut un cadascun.

A Girona aquest hipotètic Junts pel Sí hauria obtingut quatre dels sis diputats, i En Comú Podem i el PSC s’haurien repartit els altres dos.

A Lleida, la coalició hauria fet guanyar un diputat. ERC més CDC haurien guanyat tres diputats i l’altre l’hauria obtingut En Comú Podem.

Advertisements