Redacció / Blanes

Carles Font, entrenador del Tennis de Taula Cassà, va ser expulsat el cap de setmana passat durant el campionat estatal de les categories benjamina, infantil i sub-23 esdevingut a Blanes. L’àrbitre va expulsar Font perquè encoratjava els seus jugadors en català.

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes considera que aquesta decisió és “totalment injusta” perquè “cap llei obliga els entrenadors a adreçar-se en castellà als seus jugadors”. Font explica que l’àrbitre li va ensenyar la targeta groga i li va exigir que fes servir el castellà per encoratjar el seu jugador perquè no sabia si realment esperonava el jugador o li donava ordres tècniques, una acció no permesa. El tècnic va continuar encoratjant el seu jugador en català, dient-li “Vinga, va, som-hi Andreu!”, i aleshores l’àrbitre el va expulsar.

Font hi afegeix: “A un tècnic xinès, rus o anglès ningú no li diu res, i en els campionats d’altres estats tothom pot parlar l’idioma que vulgui”.

Advertisements