El triomf del Brexit ha envigorit moviments independentistes i nacionalistes d’arreu del món. Als Estats Units, també. L’històric independentisme de Texas s’ha enfortit arran de la decisió dels britànics, reforçament que s’ha palesat a les xarxes socials, on molts usuaris han exigit un Texit. Per reforçar la seva demanda, l’han acompanyada d’aquest mapa per fer entendre la grandària de Texas a la resta del món.

Texit

El Moviment Nacionalista de Texas (TNM) parla ja de la independència amb vista a l’any 2018, i el seu president, Daniel Miller, explica que, com el Regne Unit, a Texas li surt més cara la dependència que la independència. El TNM té més de 211.000 seguidors al Facebook i demana als seus seguidors que pressionin el governador de Texas, Greg Abbott, perquè permeti de fer una votació sobre la independència dels Estats Units i de la seva “burocràcia federal en expansió”.

També a Califòrnia, l’estat amb més població dels EUA, ha agafat volada l’independentisme californià, també per motivacions econòmiques. Yes, California és una comunitat del Twitter que encapçala la campanya independentista. També han comparat el seu estat amb el mapa d’Europa.

calexit

El moviment ha fet una enquesta informal a 9.000 californians i el 41% ha respost que Califòrnia hauria de ser un estat independent. Ara preparen una manifestació a favor de la independència pel 9 de setembre.

Advertisements