Redacció / Barcelona

Artur Mas a la presidència i Neus Munté a la vicepresidència. Aquest és el tàndem que hi haurà al capdavant de la nova Convergència, ja que no és previst que en el congrés del 23 de juliol, quan hi haurà les votacions per escollir les persones que ocupin la presidència, la vicepresidència i la direcció, es presenti cap tàndem alternatiu, ja que Mas continua sent el líder indiscutible dins del partit, renovat o no. Ho explica del diari Ara, que hi afegeix que la decisió de Mas de fer tàndem amb Munté ha creat “malestar” en sectors convergents, que consideren que l’aparell del partit ha vençut i que la renovació tindrà un abast molt limitat.

Pel que fa a la direcció del partit i a la secretaria general, en aquest cas sí que hi haurà lluita i diversos sectors es preparen per plantar cara a l’aparell del partit. Noms que sonen per a la llista de partidaris de l’aparell són Marta Pascal, l’actual portaveu, i Turull com a president del grup parlamentari de Junts pel Sí. També alcaldes del territori, com Marc Castells (Igualada), Marc Solsona (Mollerussa) i Albert Batalla (la Seu d’Urgell), com també independents -Miquel Àngel Escobar-, consellers com Santi Vila (Cultura) i dirigents del sector liberal com Marc Guerrero.

Com a alternatives, Generació Llibertat promou una candidatura i ja sonda enteses amb sectors de Llibergència iamb Reagrupament, partit que ja ha presentat el seus candidat, Ignasi Planas. També hi haurà Nova Convergència, amb Germà Gordó al capdavant. Tanmateix, pel que s’albira, aquestes candidatures tenen molt poques possibilitats i l’aparell controla absolutament el procés de renovació.

Advertisements