Nadya, un dona que viu a Sant Cugat, ha recuperat la guàrdia de la seva filla dos anys després que una jutgessa de Güímar, a Tenerife, el març del 2014, la hi va retirar amb l’argument que l’aprenentatge del català “podia ser un escull en la seva evolució”. Segons explica el diari El Punt Avui, l’Audiència de Tenerife li va donar la raó l’octubre del 2015, però la negativa del progenitor a tornar la menor, tot trencant el règim de visites, l’ha fet viure un calvari, que no ha volgut explicar fins haver recuperat la nena, que ja té sis anys. “Aquest tribunal no entén que els motius lingüístics puguin ser perjudicials o que impliquin un trastorn d’adaptació, ni escolars”, va decidir l’Audiència de Tenerife l’any passat, però, tot i així, el pare ha trigat vuit mesos a complir la sentència. Nadya explica que feia sis mesos que només podia parlar per telèfon amb la seva filla, sense poder ni abraçar-la. Així, doncs, Nadya ha estat dos anys sense tenir la guàrdia de la filla pel simple caprici d’una jutgessa catalanòfoba de les Canàries.

Advertisements