Redacció / Barcelona

La nova Convergència ha descartat incloure la declaració unilateral d’independència (DUI) en el document de bases fundacionals com a possibilitat per a atènyer l’estat propi. En un torn de premsa, el coordinador de règim intern de CDC, Francesc Sànchez, ha explicat que s’ha rebutjat una esmena en aquest sentit i que tampoc s’ha proposat en cap moment res sobre cap referèndum unilateral d’independència. Ho han argumentat pel fet que no volen que “el document no tingui caducitat”.

Estat en forma de república

En les bases fundacionals s’ha inclòs que Catalunya ha de ser un estat en forma de república. “S’ha incorporat que el model d’estat és la república, com no podia ser d’una altra manera. No hem defensat mai que Catalunya tingui rei o reina”, ha dit Sànchez.

Advertisements