Els associats que participen en el congrés fundacional de la nova Convergència decidiran demà el nom de la nova formació. Tres són els noms que es podran votar: Partit Demòcrata Català, Partit Nacional Català i Junts per Catalunya. De moment, però, tot fa pensar que Partit Demòcrata Català serà l’opció vencedora.

Són ja diversos els dirigents que han mostrat la preferència per aquest nom. El conseller de Cultura, Santi Vila, ha dit en el seu compte de Twitter: “Partit Demòcrata Català, m’agrada! És progressista i d’inspiració liberal!” L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, també ho ha dit clarament: “Jo, dels tres, Partit Demòcrata Català, sens dubte.” El líder del sector liberal, Marc Guerrero, també ha pres partit per aquest nom, com el socialdemòcrata Carles Campuzano, número dos de CDC al Congrés.

Partit Demòcrata Català també guanya en les enquestes fetes a diferents portals d’internet. A Nació Digital és l’opció més votada. També ho és en una enquesta del Racó Català.

Advertisements