Dimarts passat va tenir lloc a l’acadèmia militar espanyola de Talarn (Pallars Jussà) el lliurament de despatxos a 485 sergents de la 41a promoció. Si dins les instal·lacions militars tot l’acte desprenia espanyolitat, a fora no tan sols no es va fer curt, sinó que es va anar més enllà, car militants de la Falange Española van desplegar una gran bandera espanyola amb una frase prou punyent: “A Espanya servir fins a morir” (en castellà, evidentment).

Jané i Amorós, envoltats de militars espanyols, durant el lliurament de despatxos.
Jané i Amorós, envoltats de militars espanyols, durant el lliurament de despatxos.
Enmig de tot aquest clima d’exaltació espanyolista, amb braços alçats i tot, dos dirigents rellevants de CDC i ERC. El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, que va lliurar una rèplica de l’espasa de Jaume I al número u de la promoció de sergents espanyols, i la delegada del govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i l’Aran, Maria Rosa Amorós Capdevila, que en el seu compte de Twitter es defineix com a “pallaresa independentista i republicana”.

Advertisements