Estat Islàmic va abatre ahir un helicòpter rus prop de Palmira (vegeu vídeo). En l’acció, enregistrada i difosa a les xarxes per l’organització terrorista, van perdre la vida els dos soldats russos que pilotaven l’aparell. Són la dotzena i la tretzena víctimes mortals russes d’ençà del començament de la intervenció russa a Síria. És una xifra encara prou minsa i assumible per al govern de Putin i per a l’exèrcit rus, que fins ara s’ha limitat bàsicament a donar suport a l’exèrcit sirià amb intervencions aèries, malgrat que també actua a petita escala sobre el terreny.

Malgrat tot, l’acció és de gran valor per a l’acció propagandística dels terroristes d’EI, que actualment s’ha acostat a Palmira aprofitant l’absència d’un gros important de tropes sirianes, desplaçades principalment al nord, a Alep, on haurien aconseguit assetjar totalment la ciutat, on lluiten nombrosos grups terroristes, com també els kurds. De fet, l’encerclament de la ciutat per part de l’exèrcit d’Al-Assad ha rebut la resposta dels terroristes, que haurien aplegat 40.000 homes i atacat l’exèrcit sirià per la rereguarda.

A Manbij, mentrestant, al nord també de Síria. Els kurds continuen a combatre per prendre la ciutat, però les tropes d’Estat Islàmic resisteixen més que no es preveia, segurament, informen els kurds, perquè s’hauria refugiat a la ciutat un gros de terroristes molt més nombrós que no es creia. A més, un contraatac des de fora de la ciutat d’Estat Islàmic també estaria avançant amb la voluntat de trencar el setge.

Advertisements