La batllia de Girona ha decidit prorrogar el contracte de l’empresa de socorrisme de les piscines municipals sense exigir en les condicions el coneixement de la llengua als socorristes. Així ho va anunciar ahir el govern municipal en el ple de la ciutat malgrat els problemes esdevinguts a la piscina municipal de la Devesa, en què els socorristes haurien respost usuaris amb “no entiendo” i sense voluntat d’entendre. Interpel·lada per la CUP, la consellera municipal d’Esport, Isabel Muradàs, va explicar que els tècnics de la casa no es posaven d’acord sobre si es podia demanar el coneixement del català en una pròrroga perquè es modificaven les condicions inicials, i al final s’ha optat per no fer-ho, ja que s’haurien de tancara les piscines. Muradàs va assabentar que havien parlat amb l’empresa per trobar una solució, però que, malgrat la bona voluntat, cap de les dues parts havia trobat socorristes que entenguessin català, ni tan sols al SOC. La consellera municipal va informar que els socorristes de l’empresa ara fan un curset de català cada dia abans d’entrar a la feina.

Advertisements