El PP continua els atacs contra la recuperació de drets de la llengua catalana al País Valencià i a les Balears començada arran de la caiguda dels seus governs. Si al País Valencià ha promogut un manifest contra l’ensenyament del valencià, ara a les illes les seves joventuts també escometen la llengua i acusen el govern balear de practicar apartheid lingüístic. En un comunicat escrit sols en castellà, Nuevas Generaciones afirma que l’acció del govern encapçalat pel PSIB “inclou la imposició de censura prèvia als comerços per la seva retolació i exigeix el monolingüisme amb interlocutors d’altres llengües, entre altres coses”. Per aquest motiu, consideren que es tracta d’un projecte “radicalment antidemocràtic” que “envaeix competències privades i atempta directament contra la llibertat individual i econòmica”. “És un apartheid lingüístic”, afirmen.

Advertisements