Redacció / Barcelona

“Bon dia! Sóc l’independentista català!” A Catalunya tenim independentistes de tota mena i de totes condicions, però hi ha un perfil majoritari que el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ens fa conèixer mitjançant el seu baròmetre. Aquest és el d’un home jove, de 18 a 34 anys, que és votant de Junts pel Sí.

Certament, els homes són molt més independentistes que les dones. El 50,1% dels homes votaria sí a la independència, contra el 40,3% que hi votaria en contra. Pel que fa a les dones, la situació és gairebé d’igualada: 45,4 pel sí i 44,3 pel no.

Quant a la franja d’edat, els joves són clarament molt més partidaris de la independència. En la franja d’edat de 18 a 24 anys, són partidaris del sí el 59% i en la de 25 a 34, el 58,1%. Més endavant els percentatges baixen progressivament: 48,3% (de 35 a 49 anys), 43,8% (de 50 a 64 anys) i 40,9% (més de 65 anys).

El 89,3% dels votants de Junts pel Sí votaria a favor de la independència. També ho faria el 84,8% dels votants de la CUP. Els independentistes que voten altres partits són força menys.

Advertisements