Redacció / Barcelona

El dirigent de Súmate i promotor d’Altres Andalusos Lluís Cabrera ataca severament els independentistes partidaris que el català sigui l’única llengua oficial en un article publicat a ElCritic.cat amb el títol Contra tot essencialisme. Cabrera qualifica es signants del manifest Koiné sobre la llengua catalana de “personatges disposats que els altres ens sotmetem als seus dictats” i els acusa de creure’s “legitimats per demanar-nos comptes als qui no som o pensem com ells”.

El dirigent de Súmate culpa els “essencialistes” de “contaminar l’ambient” amb “essències tòxiques”. “Promouen una cultura de l’odi, una mirada tèrbola de tornada a les essències, tancada, caduca i castrant”, hi afegeix. Cabrera continua: “Estic fart de perdonavides, classistes i paternalistes.”

“El més greu del manifest no és la lletra sinó l’esperit”, assenyala Cabrera, que subratlla, amb referència als “essencialistes”, que “amb tota seguretat es creuen que la nació els pertany, que Catalunya és una societat anònima on ells reparteixen accions en funció de si practiques el monolingüisme o el bilingüisme”. I hi afegeix: “La massa amorfa i inculta només tocarà el Cel Ítaca quan es converteixi a la religió (doctrina Koiné). Una religió que ha de realitzar la funció salvadora de la llengua catalana, l’essència. I, si salves l’essència, també salves a la nació i en l’embat col·loques els fonaments del nou estat. El misteri de la Santíssima Trinitat ha ressuscitat a Catalunya.”

I tot seguit Cabrera parla de Stalin, i equipara els seus mètodes amb els dels signants del manifest Koiné.

I conclou: “I com són tan superbs pretenen que els “immigrants” siguem com el paper higiènic, per usar i llençar. El seu projecte d’eliminació de la diferència s’amaga darrere de la defensa de la llengua. Que siguin valents i que preconitzin que per tenir dret a vot a la futura República Catalana serà necessari acreditar el nivell C de català. Aquest és el concepte de ciutadania que adoren i, si m’equivoco, ho veurem d’aquí un temps.”

Advertisements