El Front d’Alliberament Nacional Cors del 22 d’octubre (FLNC del 22 d’octubre), grup armat independentista cors que tot just el mes de maig va anunciar un procés de desmilitarització, ha amenaçat Estat Islàmic de respondre a qualsevol atac que cometi a Còrsega.

“La voluntat dels salafistes és, clarament, establir a casa nostra la política del Daesh, i nosaltres estem preparats. La vostra filosofia medieval no ens fa pas por. L’amalgama només existeix en els esperits febles i el poble cors és fort, ja ha hagut d’escollir abans entre decisions difícils però mai ha basculat, com vosaltres, cap a la barbàrie”, diu el grup armat.

L’FNLC del 22 d’octubre afirma: “”Si Estat Islàmic reivindica cap acció al nostre territori el vencerem plegats.” El grup adverteix “als islamistes radicals de Còrsega” que hi haurà “una resposta amb determinació sense tremolar la mà” si hi ha cap acció hostil contra Còrsega.

El Front d’Alliberament Nacional Cors del 22 d’octubre ha estat la darrera facció de l’FLNC a abandonar la lluita armada contra l’Estat francès, i ho va decidir arran de la victòria dels nacionalistes corsos en les darreres eleccions a l’illa. Amainadada l’any 2002, durant la seva història ha dut a terme 250 accions armades.

Advertisements