Redacció / Barcelona

Nuria Alabao, destacada membre de la patum d’Ada Colau i de Podemos, ha llençat greus acusacions contra ERC en el seu compte de Twitter. Alabao, que es defineix com a jornalista i antropòloga, ha acusat ERC, en piulades en castellà, de tenir un passat feixista: “Sembla que ERC no tan sols no s’avergonyeix del seu passat feixista, sinó que el reivindica. Aquí homenatjant Miquel Badia, qui va ser líder de les milícies feixistes d’ERC els anys trenta i famós assassí d’anarquistes al costat dels patrons i del terrorisme d’Estat.”

Miquel Badia no va encapçalar mai cap milícia feixista, i ERC, evidentment, tampoc no en va tenir mai, de milícies d’aquesta mena. A més, Badia va ser assassinat el dia 28 d’abril del 1936 en el moment que sortia del domicili amb el seu germà Josep per pistolers de la FAI.

Advertisements