Redacció / Barcelona

L’antropòleg Manuel Delgado, proper al comunisme d’arrel castellana i també a la CUP, ha acusat Esquerra d’haver “aixoplugat elements feixistes”, i anomena els germans Badia, assassinats per la FAI, i Heribert Barrera. “Ni remotament penso que ERC sigui un partit feixista, per molt que retés homenatge fa tres anys als germans Badia, que si que ho eren. ERC no és un partit feixista, però històricament ha aixoplugat elements feixistes, com els mateixos germans Badia. Quan dic feixistes, o si més no, feixitzants, no ho dic com a insult, sinó en el sentit històric. El cas d’Heribert Barrera em sembla especialment il·lustratiu. Quan va morir, el 2011, vaig escriure això sobre la perplexitat que em van despertar els elogis que va rebre”, afirma en un escrit a les xarxes socials.

Advertisements