Redacció / Barcelona

Els planys pel pobre nivell de llengua en els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) són dels més nombrosos d’entre tots els que va rebre la defensora de l’audiència l’any passat. Segons el report anual del 2015 de la defensora de l’audiència de la CCMA, els planys fan referència a tots els departaments i programes de la CCMA. En el report es reconeix que els espectadors detecten incorreccions lingüístiques que no haurien d’haver tingut lloc i que l’augment del nombre d’espais d’opinió, amb col·laboradors de programes que no són professionals de la CCMA, fa que hi hagi més errades que no seria “acceptable”. La defensora de l’audiència també reconeix que s’han detectat problemes en els textos sobreimpressionats i en els subtítols.

Per a solucionar-ho, en el report es diu que el departament d’assessorament lingüístic de la CCMA fa “controls”.

Advertisements