Jordi ColomerMilers de catalans visiten cada estiu la ciutat occitana de Carcassona, sens dubte atrets pel reclam de la ciutat fortificada i per la proximitat amb Catalunya. Enguany no ha estat diferent, però la immensa majoria de catalans, si no tots, la deuen haver visitada sense saber que aquest estiu hi ha hagut dues temptatives frustrades in extremis de matança. A mitjan juliol, un home de 22 anys va ser detingut a l’estació de Carcassona amb dos ganivets. Venia d’arribar a la ciutat i volia atacar “turistes americans i anglesos”, segons va confessar a la policia. Poc menys d’un mes després, la policia va impedir una matança imminent amb la detenció d’un home que també portava dos ganivets i que volia fer “un carnatge”, segons havia amenaçat minuts abans.

De tot això, res no n’ha assabentat la immensa majoria de la premsa de la Catalunya sota ocupació espanyola (sí, en canvi, la nord-catalana). Si avui hi hagués una matança a la ciutat fortificada de Carcassona els qui no fan bé la seva feina ens diran “ui, quina sorpresa!” i parlaran de “cas isolat”. Isolat, sí, després de dues temptatives prèvies en tan sols un mes en una ciutat plena de turistes i, evidentment, ben apetitosa per als terroristes. Esperem que això no passi, però si jo fos una català que visités Carcassona i topés per mal cop d’astre la matança i sobrevisqués potser demanaria explicacions de per què ningú no m’havia avisat del perill que corria.

Jordi Colomer

Advertisements