Redacció / Barcelona

Fa temps que es parla del lligam entre el negoci del top manta i el terrorisme gihadista, però aquesta piulada d’ahir del delegat del govern a Àustria, República Txeca, Eslovàquia, Hongria, Eslovènia i Croàcia, Adam Casals’Lenz, ha fet reviscolar el tema: “ATENCIÓ: l’@ARDde TV pública alemanya relaciona els manters de Barcelona i el finançament del terrorisme gihadista.”

Malgrat la piulada de sorpresa de Casals’Lenz, un document del Senat dels Estats Units d’enguany ja va alertar de les connexions entre els terrorisme i els beneficis de les falsificacions. De fet, ve de lluny: l’atemptat d’Al-Qaida contra el World Trade Center del 1993 va ser finançat amb les falsificacions. També han alertat d’aquestes connexions els serveis policials. En una operació a Cadis, la Guàrdia Civil va desmantellar a començament d’any una xarxa de falsificacions que actuava a tot l’Estat, el líder de la qual era un ciutadà àrab, Bouzekri En Nazeh. El material comissat, 225.000 falsificacions, era en una nau en què a la planta de dalt hi havia una mesquita, en la qual Bouzekri En Nazeh dirigia les oracions. La policia sospita que altres xarxes de falsificacions que actuen a l’Estat estan controlades també per grups terroristes.

En aquesta cadena, la part més visible, tot i que sense motivacions terroristes, evidentment, és la dels manters i els clients. Mes la demanda que urgeix de fer-se és si la permissivitat amb el top manta del govern municipal de Barcelona posa les coses més fàcils als grups que financen el gihadisme.

Advertisements