Redacció / Barcelona

Polèmica ahir en el cinquè aniversari de la mort d’Heribert Barrera arran d’una piulada del president d’Esquerra, Oriol Junqueras, en què el reivindicava: “Avui fa cinc anys que ens va deixar l’Heribert Barrera, defensor de la República i les llibertats del país. Ho farem.” José Luos Osorio, conseller municipal de Ciudadanos a Lleida, va respondre: “No digui llibertat, digui racisme. Junqueras lloant l’etnicista Barrera.” També altres piuladors del anticatalanisme més ranci, tant de dretes com d’esquerres, van insultar la memòria de Barrera. Entre totes aquestes piulades, però, s’hi va barrejar una altra de les files independentistes. El cantant Cesk Freixas va qualificar de “lamentable” reivindicar Barrera, amb referència a la piulada de Junqueras. Freixas va al·legar que Barrera un cop havia dit que a Amèrica “els negres tenen un quocient intel·lectual inferior als blancs”.

Homenatge al Fossar

D’altra banda, desenes d’independentistes van reivindicar ahir la figura i el llegat d’Heribert Barrera amb un acte al Fossar de les Moreres.

Advertisements