Redacció / París

El primer ministre francès, Manuel Valls, fa l’orni i no vol saber res de la petició nord-catalana referent al nom de la macroregió francesa en què són inclosos els catalans sota ocupació francesa. El senador i batlle del Soler, François Calvet, va enviar una carta a Valls en què, apel·lant als seus orígens catalans, li demanava ajut per incloure País Català al nom de la macroregió francesa que inclou la Catalunya del Nord i part d’Occitània i que s’anomena, simplement, Occitània. Calvet explicava a Valls a la lletra que la tria del nom Occitània amagava la segona identitat de la regió i es demanava si podia ignorar-se aquesta identitat. La resposta de Valls és merament diplomàtica i freda. El primer ministre respon: “La senyora Carole Delga ha decidit de procedir a una consultació dels ciutadans sobre la base de la qual s’ha tingut un debat en el si de la seva assemblea. Així, el govern es remet a la decisió que n’ha sorgit.” Valls hi afegeix, emperò, que ha transmès la carta de Calvet al ministre de l’Interior, Bernard Cazeneuve, i a Carole Delga.

En el web de L’Indépendant podeu llegir ambdues cartes.

Advertisements