Avui tindrà lloc un esdeveniment civil a gran escala a Caracas, la capital veneçolana. Els polítics opositors de partits com Primer Justícia, Voluntat Popular, Un Nou Temps i la Taula de la Unitat Democràtica (MUD) han cridat a manifestar pels carrers de Caracas per fer pressió al govern del president Maduro i als òrgans governamentals per dur a terme les eleccions pel revocatori amb l’objectiu de fer fora el president chavista.

El govern del president Nicolás Maduro ha caigut amb força pel que fa als nivells de popularitat arran del desforniment de productes bàsics d’alimentació i salut, la manca de seguretat personal, la taxa d’inflació més alta del món i la taxa de desocupació entre els joves molt enfilada.

Maduro ha amenaçat l’oposició de “radicalitzar” la revolució chavista si no compleixen amb les regles imposades pel chavisme. Per exemple, la manifestació opositora no podrà travessar els límits cap al municipi Libertador, un districte de Caracas governat pel batlle chavista Jorge Rodríguez, un dels personatges més radicals del chavisme. Maduro fins i tot va dir fa dies que si tingués lloc un cop d’estat Erdogan semblaria que va en “bolquers” comparat amb les forces de la revolució bolivariana.

Advertisements