Redacció / Tolosa

La ministra francesa d’Educació, Najat Vallaud-Belkacem, ha fet treure avui les banderes occitana i catalana en un acte dut a terme a l’institut Pierre de Fermat de Tolosa. Segons s’explica un bloc d’informació política de France 3, en el lloc on havia de parlar la ministra hi havia quatre banderes: la francesa, l’europea, l’occitana i la catalana. Poc abans de l’acte els serveis de protocol del Consell Regional han tret les banderes catalana i occitana i les han llançades dins d’un automòbil. Laurent Blondiau, el director de gabinet de la presidenta del Consell Regional, Carole Delga, ha al·legat que el canvi a darrera hora s’ha fet per mor del protocol republicà, però un alt funcionari nega que existeixin raons jurídiques per la retirada de les banderes i tot fa pensar que l’ordre, política, ha vingut de més amunt.

Advertisements