mengual Què han fet aquells que varen posar a dalt de tot a les llistes, aquells que només parlen espanyol, se’n vanten i diuen que són independentistes? De què han servit? Per guanyar vots independentistes entre els espanyols que viuen a Catalunya, segur que no. N’han fet perdre. Per la sola cosa que ha servit això del «sumate» és per convèncer molts catalans que cal continuar vil-lingües, que cal continuar a parlar la llengua del senyor, per donar fe que som uns bons esclaus.

Fa un any algú em deia això: Escolta aquest vídeo amb el discurs de Súmate… I, és clar, amb un segon de mirar el vídeo ja en vaig tenir prou. Però ho vaig voler comprovar, que no fos el dit. Parlava un tal “Rufian” (amb el nom ja paga) en estranger, no cal dir-ho. Només parlen espanyol i encara en presumeixen! I els de Junts pel sí varen posar aquesta gent ben amunt, perquè sortissin elegits. Perquè se senti la llengua del senyor al Parlament, com més millor. La dels esclaus aviat no se sentirà enlloc. No n’hi havia prou amb PP i C’s, es veu.

Però els resultats els varen desmuntar la seva teoria que cal “sumar” a qualsevol preu, encara que sumem merda. Si més no, varen demostrar que aquests no sumen, RESTEN, encara que els polítics no ho vulguin reconèixer.

Com a mostra, els resultats a L’Hospitalet de Llobregat, on deien que JxSí va obtenir un gran èxit al seu míting, allà on es va utilitzar l’espanyol a dojo, precisament. Allà on hi va participar l’Eduardo Reyes, vantant-se que ell sempre parla espanyol, mai català:

2012, CiU+ERC: 24.642
2015, JxSí: 23.737

Però la diferència encara és més grossa. Fixem-nos-hi:

Cens del 2012: 169.960;  Cens del 2015: 174.741

Hi ha gairebé 5.000 votants més, i JxSí treu gairebé 1000 vots menys!
En % tindríem:
el 2012: 24.642/169.960 = 14.5% del cens
el 2015: 23.737/174.741 = 13.5% del cens

Conclusió:
Amb «sumate» varen perdre un punt percentual de vots de la població de L’Hospitalet de Llobregat.
I, de fet, la diferència encara seria més gran perquè la participació el 2015 va pujar.

Suposo que la mateixa anàlisi es podria fer a qualsevol de les comarques i ciutats amb població espanyola (que parla espanyol) majoritària. Per tant, no es pot negar que els espanyols que no saben ni volen parlar català varen restar vots a la principal candidatura independentista. Com més facin sortir a fer-se fotos l’Eduardo Reyes, aquest que es vanta de parlar espanyol, més vots perdran, més RESTARÀ. Però ells, els de Junts pel sí, així ho varen voler. Era, i és, una cosa contra natura fer sortir als primers llocs de la llista aquests paios. Els varen catapultar, però l’única cosa que varen aconseguir va ser que se senti encara més espanyol al Parlament. Jo ho vaig dir des del primer moment, que només podrien convèncer catalans. D’espanyol, ni un. Però ja se sap: el ramat es deixa conduir i així els polítics varen vendre la llengua per quatre vots que ni tan sols es varen fer realitat!  Els mateixos polítics que varen manipular la interpretació dels resultats: si ens els haguéssim de creure, varen guanyar vots al Baix Llobregat, gràcies als «sumates». Coi de mentiders!

Malauradament el mal ja està fet. Ja varen ficar el verí al cervell de molts catalans: som vil-lingües! Bé, no pas al de tots. Al meu encara no ha entrat el verí: no hauria votat Junts pel sí encara que m’haguessin apuntat amb una pistola. Ni els votaré mentre no rectifiquin. Mira que premiar el vantar-se de no parlar català!

Vicenç Mengual

Advertisements