Una nadala en català mai no havia originat un escàndol polític tan gran.  I no és per mor del contingut, sinó pel fet, simplement, que és en català. El govern aragonès, del PSOE i la Chunta Aragonesista, ha decidit felicitar Nadal amb una nadala trilingüe (castellà, català i aragonès) titulada En nuei chelada / En nit gelada / En noche helada, i això ha motivar la ira dels grups polítics més anticatalans.

La diputada del PP al Parlament d’Aragó María José Ferrando ha acusat el govern de “crear una realitat trilingüe que a l’Aragó no existeix”. “Els aragonesos no entenen que es gastin diners per a promocionar el català o l’aragonès”, hi afegeix. La portaveu de Ciudadanos al Parlament aragonès, Susana Gaspar, en declaracions al diari El Español, assenyala que “en cap cas Ciudadanos entén el català com a llengua oficial”, i el Partit Aragonès Regionalista denuncia que s’anomeni català a “les modalitats lingüístiques que són particulars de la zona oriental d’Aragó”.

 

 

 

 

 

Advertisements